Δείτε τις παραστάσεις μας

Οι Ονειροβάτες σε συνεργασία με τοπικούς δήμους και κοινότητες καθώς και συλλόγους έχουν προγραμματίσει τις ακόλουθες παραστάσεις:

«Βάτραχοι»

του Αριστοφάνη.

23 Οκτωβρίου 2022, στις 20:30

στο Συνεδριακό κέντρο «Περικλής Λύτρας»

στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω.

Αγίου Σπυρίδωνος και Δημητσάνας.

.

Δημητσάνας & Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω 122 43, Ελλάδα

…….

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο email: info@oneirovates.gr

  • Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  • ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  • ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

Trailer του έργου “Βάτραχοι”
[/fusion_gallery]
[/fusion_gallery]

Επί σκηνής η Ρόδος του 305 π.Χ. με όλο τον τουριστικό της ευδαιμονισμό. Ξάφνου ο κίνδυνος της πιθανής εισβολής ενός τυραννίσκου, διαδόχου του Μ. Αλεξάνδρου, του Δημητρίου Πολιορκητή, ο οποίος ανατρέπει τα δεδομένα ενός ειρηνικού εμπορίου. Η ουδέτερη Ρόδος σηκώνει τείχη, αγοράζει όπλα, σπουδάζει τη στρατιωτική τέχνη και διδάσκεται την ιδεολογία του πολέμου. Ο Δημήτριος νικιέται. Ωστόσο, με τη συμφωνία που υπογράφει, αναδείχνει τους Ροδίτες σε διαδόχους του. Και τότε αρχίζουν όλα. Ξεκαρδιστικοί διάλογοι και απίθανα επεισόδια και παρεξηγήσεις οδηγούν θεατές και κοινό στην αποδοχή της ρήσης του Ηράκλειτου «Πατήρ πάντων Πόλεμος»

Οι έφηβοι των ονειροβατών, μαθητεύοντας πλάι σε ανθρώπους της πόλης μας αφοσιωμένους στο καλό ερασιτεχνικό θέατρο, παρουσιάζουν με διαβολεμένο κέφι την απολαυστική ΕΠΕΤΕΙΟ του Τσέχωφ!
Για να τονίσουμε, όμως, την έννοια της μαθητείας και της πνευματικής σκυταλοδρομίας που ονειρευόμαστε, θα προηγηθεί ο συνεργαζόμενος με την ομάδα μας γνωστός ερασιτέχνης δημιουργός Κ. Δημήτρης μανωλέλλης, στον περίφημο μονόλογο του συγγραφέα Οι βλαβερές Συνέπειες Του Καπνού. Γιατί η φλόγα πρέπει να περνά από χέρι σε χέρι!
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χριστοδούλου – Ανδριάνα Ζέρβα.
Σκηνικά : Δημήτρης Μανωλέλλης.
Κουστούμια : Μαρία Τσονάκα.

Το αξεπέραστο αφηγηματικό ποίημα του Β. Κορνάρου ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ μεταφέρουν στη σκηνή οι “Ονειροβάτες” σε διασκευή κειμένου – σκηνοθεσία  Δήμητρας Χ.Χριστοδούλου, μουσική Ισίδωρου Πάτερου, σκηνικά Δημήτρη Μανωλέλλη και κουστούμια Μαρίας Τσονάκα.
Η ποίηση του απόλυτου έρωτα, όταν μπορεί να γίνει νικηφόρος.
Θέατρο πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, 6 και 7 Ιουνίου, 8.30μμ.

Το συγκλονιστικό έργο του Γεράσιμου Σταύρου που παίρνει σήμερα δραματική επικαιρότητα ανεβάζουν οι «Ονειροβάτες» εφέτος σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χριστοδούλου, μουσική Βασιλικής Μητροπούλου, σκηνικά Δημήτρη Μανωλέλλη και κοστούμια Μαρίας Τσονάκα.

Άνθρωποι-κούκλες ή κουκλάκια-άνθρωποι νικούν με τη δύναμη του Έρωτα το Φόβο και τη Βία! Γραμμένο αρχικά για το κουκλοθέατρο το έργο αυτό του μεγάλου Λόρκα πέρασε γρήγορα στο παγκόσμιο ρεπερτόριο του θεάτρου ενηλίκων για το σπανιόλικο πάθος,το πανανθρώπινο αίσθημα και την απαράμιλλη ποιητική κομψότητα που το διακρίνουν. Την παράσταση των “Ονειροβατών» ντύνουν μουσικά τραγούδια συνδεδεμένα με το έργο, που έχουν αφήσει εποχή στην ελληνική δισκογραφία μελοποιημένης ποίησης.
Μετάφραση: Ιουλία Ιατρίδου.
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χριστοδούλου.
Σκηνικά: Δ. Μανωλέλης – Π.Μιχαλάτος.
Κουστούμια: Μαρία Τσονάκα.

To όνειρο καλοκαιρινής νύχτας είναι μια ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας oμάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι. Είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο.

Η Αντιγόνη είναι αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή.Θέμα της είναι η προσπάθεια της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του Κρέοντα, βασιλιά της Θήβας, θέτοντας την τιμή των θεών και την αγάπη για τον αδερφό της υπεράνω των νόμων των ανθρώπων.

Μια ιστορία ενός βασιλόπουλου, που ερωτεύτηκε μια βασιλοπούλα και κίνησε μαζί με το νόθο αδερφό του το σκλαβί, μέχρι τα πέρατα του κόσμου, για να τη βρει . Η βασιλοπούλα όμως δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο αλλά το σκλαβί, που ποτέ δεν θα παραδεχτεί πως την αγάπησε…!!!.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙς ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ